Over mij

Mijn naam is Roland Smeets, eigenaar van Booker R; een zeer compleet boekingskantoor.

Waarom alweer een boekingskantoor erbij? Als muzikant liep ik steeds tegen zaken aan die beter en anders georganiseerd moeten worden. Bijvoorbeeld boekingskantoren die er niet zijn op momenten waar een band ze hard nodig heeft, terwijl ze wel met een grote zak geld de deur uitlopen.

Waarom zou ik dit dan wel doen? Booker R is een boekingskantoor dat zich echt alleen bezig zal houden met het boeken en begeleiden van de bands en de verdere administratieve afhandeling uitbesteedt. Naast deze taak is het ook mogelijk om organisaties te begeleiden in de ontwikkeling van hun evenement of festival. Hierbij kunt u denken aan het aanleveren van een artiestenprogramma, een compleet draaiboek, sponsorpakketten en/of benodigde (handige) contacten/bedrijven voor de organisatie van het desbetreffende evenement.

Wie verzorgt dan alle administratie? Ik werk samen met Backoffice for Bands. Deze organisatie verzorgt alle administratieve handelingen, waaronder het opmaken van contracten en het aanleveren van Channellist en Stageplans. Ik maak dus een afspraak, zet alle gegevens op papier en geef dit door aan Backoffice for Bands. Zij handelen alles verder af, waarbij ik nauwlettend een oogje in het zeil houd.

Waar kunt u Booker R nog meer voor gebruiken? Het boeken van artiesten in de breedste zin van het woord. N.B.: Mocht ik de gewenste artiest niet in mijn bestand hebben, dan regel ik die via een collega-boekingskantoor voor het reguliere tarief, dus geen extra regelkosten.

Verder heb ik een groot netwerk aan musici die vaak gevraagd worden voor vervanging bij bandjes of in de HaFaBra-wereld. Een telefoontje naar mij en ik regel iedere muzikant die de zoektocht eist; van amateur tot professionele muzikant; in iedere prijsklasse en in elke regio.